From Hilde With Love » Fotografie Blog Hilde Hoebers, Fotografe in Antwerpen, Huwelijksfotografie België

FAQ

Hoe lang fotografeer je al?

Fotograferen doe ik al heel mijn leven, maar professioneel ben ik gestart in 2012.

Wat is jouw stijl?

Stijl is moeilijk in woorden of zinnen te bevatten. Ik probeer sprekende beelden te maken, die geen verdere uitleg nodig hebben. Mijn reportages zijn een mix van romantische, authentieke, vertellende beelden met een vleugje vintage…Ik leg bepaalde accenten, maar verlies daarbij nooit “jullie” verhaal uit het oog. Ik hou niet van poseren en “say cheese” momenten. Van mooie details, verrassingen en emoties kan ik daarentegen nooit genoeg krijgen!

Bewerk je de gemaakte foto’s?

Ja, alle foto’s die ik maak worden bewerkt. Ze worden omgezet naar het juiste (leesbare) formaat, en soms geconverteerd naar zwart-wit. Alle foto’s worden ook bewerkt volgens “eigen recept”. Het resultaat kan je uitvoerig bekijken in mijn portfolio en blog.

Fotografeer je enkel binnen België?

Ik ben niet gebonden aan een locatie, maar kan overal ter wereld reportages maken in mijn unieke eigen stijl. Contacteer me gerust via het tabblad “contact” om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kan ik mijn reportage vastleggen?

Stuur me een bericht via het tabblad “contact” met wat meer informatie over jezelf en de reportage die je graag wil boeken. Hoe meer info je me geeft hoe beter ik op je vragen kan antwoorden! Ik probeer steeds binnen 24u te antwoorden op al je vragen.

Bij het betalen van een voorschot is de datum van de reportage gereserveerd.

Welk materiaal gebruik je?

Ik fotografeer met Canon: een 5D mark 3 als hoofdcamera, en een 5D mark 2 als reserve. Verder een hele rits lenzen, enkele flitsers, statieven en reflectieschermen behoren tot mijn arsenaal.

 

Huwelijksfotografie

Wat kunnen we verwachten met jou als onze (huwelijks)fotografe?

‘s ochtends ben ik opgewekt en enthousiast. Ik maak graag eerst kennis met jouw familie en vrienden vooraleer ik mijn camera bovenhaal. Ik laat me door niets ontmoedigen, zelfs niet door een regenbui. Ik heb een “alles mag, niets moet” mentaliteit. Ik ga verder op wat jullie me aangeven: zijn jullie in een zotte bui, dan doe ik mee. Zijn jullie relaxed, dan ben ik dat ook. Enkel stress neem ik niet over! Ik functioneer nog beter met af en toe een fris glas water en een knabbeltje. Wanneer de reportage erop zit, begin ik de vermoeidheid te voelen. Dan kan ik met een voldaan gevoel naar huis gaan.

Wat verwacht ik van jullie?

Als jullie foto’s net zo belangrijk vinden als ik én mijn stijl top vinden, dan hoor ik graag van jullie. Want op die manier zijn we een perfecte match en kan ik schitterende beelden afleveren. Om elkaar wat beter te leren kennen, spreek ik steeds persoonlijk af. Ik word graag betrokken in het hele gebeuren en hoor graag wat jullie verwachtingen en plannen zijn.

Nadat jullie foto’s klaar zijn, komen we, indien gewenst, opnieuw samen om alles te bekijken en na te praten over jullie dag.

Hoeveel foto’s ontvangen we?

Dat is afhankelijk van het aantal uur da jullie me boeken. Ik verzamel een relatief groot aantal beelden, ook al “klik” ik zeker niet elk moment van de dag. Toch ontvangen jullie deze niet allemaal. Hoe komt dit? Belangrijke momenten worden vaak dubbel gefotografeerd, net zoals groepsfoto’s. Soms maak ik ook testfoto’s om het licht te controleren… In al deze beelden zit er geen meerwaarde en ze zijn niet representatief. Daar om maak ik een selectie en ontvangen jullie enkel de béste beelden. Geen nood, dat zijn er nog altijd ruim voldoende!

Wat zijn de mogelijkheden?

Huwelijksfotografie start bij 10u reportage. Op vrijdagen, tijdens de wintermaanden (okt-apr) en bij last minute boekingen zijn ook kortere reportages mogelijk. Foto’s worden op een mooie houten USB afgeleverd in een persoonlijk cadeaupakketje, in hoge resolutie en zonder watermerk.

Naast de reportage zelf zijn er nog andere mogelijkheden zoals: een photobooth op jullie avondfeest, een digitaal album naar keuze, prints, canvas, stoefboekje,…

Voor alle andere reportages, kijk zeker even bij “prijzen” voor meer details…