From Hilde With Love » Fotografie Blog Hilde Hoebers, Fotografe in Antwerpen, Huwelijksfotografie België

Toni Taloni: Klassieke schoenen met een hoek af!

Ik zag Antoon voor het eerst op tv, in een “Koppen” reportage over “handmade in België” en zijn verhaal sprak me meteen aan. Wat een creativiteit! Maar ook: wat een durf! Want een nieuwe zaak opstarten, das toch is niet niks tegenwoordig.

Niet veel later zat ik naast hem, in zijn klein – maar functioneel- atelier te Antwerpen, met een dampende tas thee in mijn handen. Ik kwam te weten dat hij een grote twijfelaar is. En dat zijn grootvader ook schoenmaker was. Toch heeft dit laatste zijn keuze niet rechtstreeks beïnvloed.   Integendeel. Het kostte Antoon een aantal jaren om uit te vissen wat hij nu ECHT graag deed. En wat interessant genoeg was om vol te blijven houden. Dat klinkt erg herkenbaar!

Aan zijn werk kan je echter duidelijk zien dat hij nu zijn passie gevonden heeft. De schoenen die ons omgeven zijn stuk voor stuk pareltjes. Ik zie diverse patronen en kleuren, het een al wat feller en hipper dan het ander. Maar 1 ding hebben ze gemeen: ze zijn stuk voor stuk uniek! Ja, zelfs onderling verschillen de paren soms! Dat is duidelijk de handtekening van Toni Taloni. Geniet even mee van zijn werk, maar laat je vooral ook inspireren om zelf op zoek te gaan naar je eigen passie! 2015 wordt jouw jaar!

Schoenmaker Antoon Van den Ecker a.k.a Toni Taloni.

Leeftijd: 26 jaar

Studies: schoenontwerp PVCO Lokeren

 

 

Wil je meer weten over Antoon en zijn werk – of wil je zelf je eigen unieke paar Toni Taloni’s – surf dan zeker eens naar zijn website!

Nog meer Toni stuff:

Urban crafts

This is Antwerp

Stuur onseen berichtje Deel opFacebook tweet optwitter Pin opPinterest Emailnieuwsbrief

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*