From Hilde With Love » Fotografie Blog Hilde Hoebers, Fotografe in Antwerpen, Huwelijksfotografie België

over mij

Over Hilde….Toen ik voor het eerst mijn oogjes opendeed, wist ik dat ik ooit fotografe zou worden….Of nee, zo is het niet gegaan…Als tiener begon ik elk jaar aan een nieuwe hobby. En wat ik later wilde worden? Archeologe, schrijfster, en nog zeker een dozijn andere beroepen passeerden de revue. Als ik achteraf terugkijk was er maar één constante: creatief zijn. Een groot deel van mijn jeugd bracht ik dan ook door in de tekenacademie of in de schilderles. En dan fier als een gieter als ik een wedstrijd won of mee mocht doen aan een tentoonstelling.

En fotografie? Als kind van de jaren ’90 waren wegwerpcamera’s nooit ver weg, net zoals de “kodak” van ons mama. Foto’s waren héél belangrijk: ze betekenden een tastbare herinnering, waarnaar je op elk moment kon teruggrijpen. Ze werden zorgvuldig gemaakt, in een album gekleefd en regelmatig herbekeken…Ze vormden een aaneenschakeling van schattige, zotte en memorabele momenten die tezamen een speciaal verhaal vormden.

Ook in mijn studentenjaren was ik de fotograaf van dienst. Soms snakte ik naar meer technische kennis en vooral: een betere camera! Toch duurde het nog een aantal jaar vooraleer ik de stap zou zetten. In 2009 -na een mooie reis en een nieuwe vriendschap – veranderde alles! Ik besloot een spiegelreflex te kopen en op ontdekking te gaan in de wondere wereld van de fotografie. My best descision ever! Eindelijk had ik een uitlaatklep gevonden voor alle zotte ideeën in mijn hoofd en kon ik ze stap voor stap beginnen realiseren.

Ik voelde meteen een “klik” met portretfotografie, al liet een mooie zonsondergang me ook niet onberoerd. 2011 besteedde ik volledig aan boeken lezen, second shooten én leren van andere fotografen. Toen voelde ik dat ik er klaar voor was. Ik besloot niet alleen meer voor mezelf te fotograferen, maar mijn passie te delen met anderen. Sindsdien vul ik alle vrije momenten met reportages maken, bloggen en (dromen over) nieuwe projecten. And i’ve only just begun…

Botanica_AboutPullQuote